“Вибухи на заводах у Росії — “святкування першої річниці звільнення Херсона”, — ГУР

У Головному управлінні розвідки МО України прокоментували вибухи на трьох російських заводах у ніч на 11 листопада, а також сходження потяга з рейок у Рязанській області.

Вибухи в ефірі телемарафону “Єдині новини” прокоментував представник ГУР Андрій Юсов.

“Пороховий завод, завод з виробництва ракетних обладнань. Там десь потяг з рейок зійшов. Ну, бачите, і на Росії “добрі люди” святкують першу річницю звільнення українського Херсона, з чим усіх Головне управління розвідки і вітає”, — зазначив Юсов.

За його словами, він не може “ні підтвердити, ні спростувати” причетність української розвідки до інцидентів. Втім, назвав новини “добрими”.

“Новини, безумовно, добрі. І всі об’єкти, які на Росії мають відношення до геноцидної війни проти українців, звичайно з ними щось і далі буде траплятися — “бавовна”, гуркіт. Це будуть чути все частіше”, — підкреслив представник ГУР.

Контекст

У ніч на 11 листопада в російському місті Котовськ, що знаходиться за 16 км від Тамбова, спалахнула пожежа на пороховому заводі.

Як повідомляють місцеві жителі, перед пожежею пролунали гучні вибухи. Також заявляють про влучання в 5-й цех заводу безпілотника.

Вогонь на площі 300 квадратних метрів гасили півтори години. Постраждалих немає.

Додамо, що Міноборони Росії заявило про атаку близько 23:00 10 листопада двома безпілотниками об’єктів у Смоленській та Московській областях.

Водночас жителі підмосковного міста Коломни повідомили про вибухи поблизу “Конструкторського бюро машинобудування”, яке є одним з головних російських науково-виробничих центрів військової техніки.

Близько 7:12 11 листопада в Рязанській області РФ з рейок зійшов потяг з 19 вагонами.

Як повідомляє “Суспільне” з посиланням на власні джерела в секторі безпеки та оборони, це операція Головного управління розвідки МО України.

Операція покликана ускладнити військову логістику російських військ в цьому районі. Джерела також повідомили, шо жертв серед цивільних немає.

Нагадаємо, аварія трапилася на перегоні “Рибне — Блок пост”.

Російські телеграм-канали повідомляють, що перед тим, як потяг зійшов з рейок, пролунав вибух, пошкоджене залізничне полотно.

Як повідомили в Московській залізниці, аварія відбулася “через втручання сторонніх осіб”. Легкі травми отримав машиніст. Більше постраждалих немає.

Читайте також:
У Росії – вибух на військово-промисловому заводі “Урал”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна