“Україна повертається завжди”: Буданов, Залужний і Зеленський привітали Херсон з річницею звільнення. ВІДЕО

Сьогодні — перша річниця звільнення Херсона. 11 листопада 2022 року, після восьми місяців окупації, Збройні сили України звільнили Херсон, — єдиний обласний центр України, який росіянам вдалося тимчасово захопити.

З річницею звільнення від російських окупантів Херсон привітали президент України Володимир Зеленський, керівник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

“Сьогодні — перша річниця звільнення Херсона від російської окупації. Місто-герой. Місто-символ. Місто-надія. Місто наших людей, які не підкорилися ворожій силі й надихали своїм спротивом усіх нас і весь світ. Це наші синьо-жовті прапори, які знову й знову доводили на херсонських вулицях та в багатьох будинках і квартирах, що Україна — єдина. Уся — від північного кордону до нашого моря…

Увесь південь України торік переконався, що Росія ніколи не приходить “назавжди”, хоч би скільки разів вона це повторювала. Бо Україна завжди повертається — завжди! Коли знаємо нашу мету. Коли це спільна мета. Коли ми в єдності. І коли єднаємо інших навколо української мети… Крим тоді в усмішках херсонців, у словах радості, коли зустрічали наших воїнів, — Крим відчув і своє майбутнє, побачив, наскільки ми поруч.

Я дякую всім, хто зараз у Херсоні працює для захисту наших людей! Дякую всім, хто б’ється на лівобережжі Херсонщини заради України! Дякую всім, хто боронить українське життя!”, сказав президент України Володимир Зеленський.

“Дорогі мешканці незламного та мужнього Херсона. Я вітаю вас зі знаковим і переломним днем — першою річницею визволення міста-героя Херсон від російських окупантів. Херсон перегорнув драматичну сторінку окупації своєї історії, і продовжує мужньо стояти та боротися. І так буде завжди. Нехай же розвивається і квітне наш мужній Херсон”, — привітав херсонців керівник ГУР Кирило Буданов.

“11 листопада — річниця визволення Херсону. День, коли українська армія звільнила місто від російських окупантів. Я вдячний нашим відважним воїнам та місцевим жителям, за їхню сміливість та стійкість. Сьогодні, коли жовто-блакитний прапор майорить над Херсоном, ми продовжуємо рішуче битися та захищати нашу землю. Вірю, що разом ми обовʼязково переможемо. Слава нашим захисникам! Слава Україні!”, — приєднався до привітань головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, виклавши кадри із звільненням міста.

Читайте також:
До річниці визволення Херсонщини: в Україні ввели в обіг нову 10-гривневу монету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна