ППО знищила російську ракету на підльоті до Києва: Ігнат пояснив, чому тривогу оголосили після вибухів

Вранці 11 листопада росіяни запустили по Києву балістичну ракету типу “Іскандер”.

Про це повідомили в Київській міській військовій адміністрації.

“Після тривалої паузи в 52 дні, ворог поновив ракетні атаки по Києву! Після нічного нападу дронів, сьогодні зранку рашисти намагалися завдати по Києву ракетного удару! Приблизно о 8:00 в бік міста була запущена балістична повітряна ціль, за попередніми даними типу “Іскандер”. До Києва ракета не долетіла, сили та засоби протиповітряної оборони знищили її на підльоті до столиці”, — йдеться в повідомленні КМВА.

За попередньою інформацією руйнувань та постраждалих немає.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону підтвердив інформацію про запуск росіянами балістики по Києву, а також пояснив, чому повітряна тривога була оголошена після вибухів.

“Балістика летить надзвичайно швидко. Радіолокаційно вона не так помітна, як крилаті ракети. До балістики можна віднести ракети С-300, С-400, “Іскандер-М”, “Кинджал”, — зазначив він.

Водночас дві російські ракети влучили в поле між двома населеними пунктами в Київській області.

Про це повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко.

За його словами, вибуховою хвилею пошкоджено 5 приватних житлових будинки. Зокрема, покрівлі, вибиті вікна. Також є незначні пошкодження господарських приміщень та одного з приватних підприємств. Обійшлося без загиблих та постраждалих.

Фото руйнувань показали в МВС.

Читайте також:
У Києві – вибухи до оголошення тривоги: ППО спрацювала по балістичних ракетах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.