Німеччина вдвічі збільшить військову допомогу Україні, — Bild

У 2024 році Німеччина подвоїть військову допомогу Україні до 8 млрд євро.

Про це в суботу, 11 листопада, повідомляє видання Bild, посилаючись на Міноборони Німеччини.

Як зазначається, цього тижня було ухвалено рішення про подвоєння військової допомоги Україні, а вже наступного тижня Бюджетний комітет офіційно ухвалить рішення про додаткові 4 млрд євро. Це означає більше зброї й боєприпасів, яку Україна зможе використати в оборонній війні проти Росії.

Спочатку міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер передбачив лише 4 млрд євро на військову допомогу у федеральному бюджеті на 2024 рік, але майже всі гроші пішли на вже обіцяні проєкти, тож у Міноборони залишилося 120 млн євро на нову підтримку.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив про необхідність додаткових 5 млрд євро під час бюджетних переговорів.

Натомість було погоджено на 2024 рік 4 млрд євро, крім того, ще 2 млрд євро, які Мініоборони може витратити як так звані дозволи на зобов’язання для довгострокових оборонних контрактів.

На конференції Бундесверу німецький канцлер Олаф Шольц розповів, що вже наступного року ФРН досягне узгодженої з НАТО мети, згідно з якою не менше 2% від ВВП надходитиме до оборонного бюджету.

Бюджетний експерт Андреас Шварц сказав Bild, що подвоєння військової допомоги є правильним і важливим, тому що це підкріпить обіцянку Німеччини Україні допомоги необхідними грошима.

Читайте також:
Уряд Канади хоче надати Україні $385 млн на оборону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна