“Укроборонпром”: у бюджет-2024 закладено гроші на власне виробництво патронів

У бюджет України на 2024 рік закладено гроші на розвиток виробництва патронів.

Про це заявив генеральний директор “Укроборонпрому” Герман Сметанін в інтерв’ю “ЕП“.

“В Україні є виробництво патронів, але не наше і його недостатньо, щоб покрити потребу Збройних Сил. На наступний рік з бюджету буде виділено в 7 разів більше коштів на освоєння, модернізацію і розвиток оборонної промисловості, ніж цьогоріч. Частина цих грошей піде на розвиток спроможностей по виробництву патронів“, – сказав він.

“Укроборонпром” втратив свої потужності з виробництва патронів у 2014 році після окупації “Луганського патронного заводу”. Відтоді патрони виробляло лише невелике приватне підприємство.

Як писала “Новинарня“, “Укроборонпром” почав серійне виробництво аналога “шахедів”, що здатні літати на 1000 км. Їх вже замовляють Сили оборони для своїх операцій. Концерн також розгорнув ліцензійне виробництво трьох моделей FPV-дронів приватних компаній.

Читайте також:
“Укроборонпром” остаточно реформували з держконцерну в акціонерне товариство

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна