Колишній очільник “Укроборонпрому” запустив завод з виробництва бруківки у США

Роман Романов, який у 2014–2018 роках був генеральним директором державного концерну “Укроборонпром”, заснував завод із виробництва бруківки у США.

Про це пише Forbes Україна.

“Неподалік від лижного курорту Поконо, за понад 100 км від Нью-Йорка, четверо українців заснували індустріальний парк Pocono Industrial. У липні на території кластера запрацював перший резидент – завод із виробництва бруківки”, – зазначає видання.

У 2021 році Роман Романов та його партнери за 1,25 млн доларів придбали ділянку площею 22 га на межі штатів Пенсильванія та Нью-Йорк. Ділянка приваблює тим, що неподалік є поклади щебеню, який використовується у виробництві бруківки.

Вартість проєкту будівництва заводу Orange Pavers становить 15 млн дол. Загалом підприємці інвестували 3 млн дол власних коштів, ще 12 млн дол залучили в Dime Bank за програмою Small Business Administration.

Завод у Поконо виробляє 4800 кв. м бруківки за зміну. На першому етапі на заводі працюватиме до 70 робітників, а в майбутньому їх кількість збільшиться до 250 осіб.

Роман Романов в Orange Pavers відповідає за виробничі процеси. Гендиректором заводу є 37-річний Віктор Колесник, співзасновник Build Now NYC і Pennsylvania Properties.

Звʼязками з органами влади, оформленням документації займається Євген Лисий, який має девелоперські проєкти у США. А Євген Чернецький, засновник будівельної компанії “Контактінвест”, в Orange Pavers займається фінансами.

Читайте також:
Аудитори заявили про фінансові порушення в “Укроборонпромі” на сотні мільйонів гривень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна