Загинув безвісти зниклий автор книжки “Спокійної ночі” нацгвардієць Максим Петренко

Стало відомо, що безвісти зниклий автор книжки “Спокійної ночі” нацгвардієць Максим Петренко.

Про це повідомила книжкова оглядачка Ганна Скоріна у ФБ у понеділок, 6 листопада.

“Ми сподівались і вірили, що те, що він зник безвісти означає, що він у полоні. Дива не сталось… Єдине, що я знаю поки – це підтвердження з частини, де служив Макс. Експертиза ДНК підтвердила, що це Макс і з частини виїхали до Дніпра за Максом. Поховання планують наприкінці тижня”, – написала Скоріна.

Відомо, що Максим Петренко до війни працював програмістом, викладав в Університеті «Україна», брав  участь у міжнародних змаганнях роботизованих платформ та готував до таких змагань студентів, а коли почалась війна, вперше взявши до рук автомат, став на захист України.

У квітні 2014 Максим  потрапив у новостворений добровольчий 2 батальйон оперативного призначення при Національній гвардії України, який пізніше отримав назву Батальйон оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

Після повернення до мирного життя ветеран продовжив працювати в університеті, став активніше працювати над власними ідеями, отримав грант на розвиток власної справи та написав книгу “Спокійної ночі”.

“Книга про весну-літо 2014-го. Про ті яскраві, хвилюючі, а часом страшні події, які ми переживали тоді. І про життя. Про те, як переплітається життя особисте, професійне, громадянське, військове. І про спілкування. Спілкуванню у книзі відведене важливе місце. Книга може дати відчути і зрозуміти важливість спілкування у складні моменти життя. Книга для тих, хто хоче пережити яскраве та цікаве життя на межі, зазирнути глибше. Для тих, хто шукає героїчні пригоди спецназу, вона не підійде. Саме тому книга отримала дивну на перший погляд назву – “Спокійної ночі”. Це фраза з переписки. Вона набуває додаткових сенсів на фоні бойових дій”, – розповідав свого часу Максим.

Читайте також:
Майже 15 тисяч українських військових вважаються зниклими безвісти, – МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна