Російська армія втратила близько 200 одиниць бронетехніки під час штурму Авдіївки, — британська розвідка

За останні три тижні російські війська втратили близько 200 одиниць бронетехніки під час штурму Авдіївки на Донеччині.

Про це йдеться у свіжому звіті Міноборони Великої Британії від 4 листопада, яке посилається на дані розвідки.

Як зазначають розвідники, таких втрат росіяни зазнали через ефективність сучасної української ручної протитанкової зброї, мін, скидів боєприпасів з безпілотників, а також високоточних артистем.

За даними відомства, після таких втрат у бронетехніці окупаційні війська РФ почали використовувати для атак на Авдіївку десантну піхоту.

Як і попередні російські наступи, штурми Авдіївки часто характеризувалися просуванням по відкритій місцевості, що призводило до великих втрат в особовому складі.

Британська розвідка припускає, що з початку жовтня цього року Росія в штурмах за місто втратила кілька тисяч солдатів.

“Російське командування продовжує демонструвати готовність зазнавати великих втрат особового складу заради незначних територіальних здобутків”, — наголошують у британській розвідці.

Читайте також:
Найбільша поразка російської армії: за три тижні окупанти втратили під Авдіївкою 6,5 тисяч військових та сотню танків, – речник “Таврії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна