У ТрО розробили порадник для командирів “Психологічна стійкість підрозділу”

У Силах Територіальної оборони розробили порадник командиру “Психологічна стійкість підрозділу”.

Порадник опублікований на інформаційному ресурсі управління підготовки (G7) штабу Командування Сил ТрО ЗСУ та доступний для завантаження.

“У цьому пораднику ви дізнаєтесь, що сприяє формуванню стійкості підрозділу та окремого військовослужбовця і яким чином командир здатний підвищити стійкість підрозділу”, – наголошують в ТрО.

Там так обґрунтували необхідність такого порадника:

“Військові підрозділи спираються на чітку ієрархію, правила та накази, які регулюють повсякденне життя та службу солдата. Але кожен командир знає, що лише вимог виконувати накази «згідно зі статутом» часто буває недостатньо. Умови бою вимагають більшого — готовності ризикувати та жертвувати собою. Цього неможливо досягти виключно дисципліною або патріотичними закликами.
Дисциплінованість, забезпеченість технікою та зброєю, рівень підготовки — важливі складові успіху під час бою. Проте ключовим фактором перемоги стає довіра до командира та побратимів. Добре налагоджені відносини у військовому колективі є важливим ресурсом, який необхідно накопичувати та розвивати. Якщо підрозділ втрачає стійкість під час бою — це означає, що командир не виконав «домашнього завдання», не згуртував колектив. Адже під час бою працювати над формуванням довіри вже запізно. Отже, один з найважливіших обов’язків командира — постійно та наполегливо працювати над формуванням згуртованості”.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна