У Києві хочуть відреставрувати куполи Софійського собору за майже 80 млн

Національний заповідник Софія Київська оголосив тендер на реставрацію покрівлі, конструктивних систем та позолоти куполів собору. Загальна вартість робіт становить 79,2 млн гривень.

Про це стало відомо з даних системи Prozorro.

Джерелами фінансування робіт є державні та благодійні кошти, а також спеціальний фонд. Реставрація куполів триватиме до 2028 року.

Така витрата грошей не знайшла підтримки серед українців. Так, з приводу недоречності фінансування робіт під час війни до Держаудитслужби звернулася Спілка ветеранів війни.

“Армії не вистачає зброї та оснащення! Бюджетні кошти в першу чергу мають бути спрямовані на фінансування Сил оборони України! Ця закупівля недоречна, неефективне, несвоєчасне, необгрунтоване використання бюджетних коштів”, – йдеться у зверненні спілки.

Читайте також:
Італія допоможе відреставрувати Спасо-Преображенський собор в Одесі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна