Реконструкція водогону у Миколаєві: Кім підтвердив, що ОВА завищила ціни будматеріалів

Очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім підтвердив інформацію про завищення цін на закупівлях ОВА щодо реконструкції водопроводу в Миколаєві, яку видання “Наші гроші” висвітлило у своєму розслідуванні “Мільярдний розпил по вертикалі Кіма“.

Про це він заявив 28 жовтня під час брифінгу.

У своєму розслідуванні “Наші гроші” заявило, що Миколаївська ОВА тендерить 1,05 мільярдів гривень на реконструкцію водогону із завищенням цін будматеріалів у 2-3 рази.

4 жовтня, у день публікації такої інформації, Віталій Кім закликав “не вірити поганим новинам” і запевнив: “Ми відзвітуємо за кожну копійку”.

Водночас пізніше у Департаменті містобудування Миколаївської ОВА, коментуючи це розслідування, заявили, що вказані у тендері ціни повністю відповідають дійсності.

28 жовтня під час брифінгу Віталій Кім визнав, що завищення цін дійсно було та подякував журналістам “Наші гроші” за розслідування.

“Я розібрався в цьому питанні. Ми проаналізували ринкові ціни. Що хочу зазначити: це проєкт на два роки, там не передбачені авансові платежі, не можна заплатити раніше, тільки за актами виконаних робіт. Порівнювали умовно труба з ізоляцією та без… Але я щиро дякую журналістам, тому що ми знайшли, що підрядник заклав у ціну інфляцію не тільки цього року, але й наступного. Це 30%, які не будуть оплачуватись, тому що оплата і закупівля проходитимуть цього року. Тобто я щиро дякую, ми дійсно це питання знайшли”, – сказав Кім.

Читайте також:
Експосадовців МОУ Шаповалова і Хмельницького підозрюють у закупівлі неякісних бронежилетів

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна