“Боровся з мафією до пізньої ночі, намагався захистити важкохворих бабусь і дідусів від рейдерів”: Тищенко прокоментував напад на нього

На Львівщині на скандального нардепа Дмитра Тищенка скоїли напад, за фактом якого поліція розпочала досудове розслідування за статтею 125 (умисне легке тілесне ушкодження) ККУ. За словами Тищенка, напад скоїли через його намагання зашкодити рейдерському захопленню пансіонату для людей похилого віку.

Про це в неділю, 29 жовтня, він написав на своїй фейсбук-сторінці.

До приймальні його громадської організації “ТСК Нацресурс” нібито звернулися працівники та пацієнти пансіонату, бабусі та дідусі з важкими хворобами, з проханням захистити їх від рейдерського захоплення, погроз життю та виселення на вулицю.

“Невідомі озброєні люди під керівництвом Андрія Завадського незаконно захопили 2 гектари комунальної землі в елітному смт Брюховичі в передмісті Львова. Підробили документи про оренду державної землі, завдяки корупційним зв’язкам з реєстратором Лободинець Наталією, яка зловживаючи посадою, незаконно внесла їх в державний реєстр. Загарбники вже видали листи про виселення всім важкохворим бабусям і дідусям. Більшість з них не має родичів, тож їм нікуди піти”, — написав Тищенко.

За його словами, рейдери не дають родичам вільно відвідувати своїх хворих батьків, дідусів та бабусь, які перебувають на лікуванні в пансіонаті. Окрім цього, відключають світло, а деякі пацієнти підключені до апаратів ШВЛ.

“Ці дії загрожують життю людей. За всіма ознаками — це діяльність організованого злочинного угруповання. Поки військові тримають фронт, місцеві бандити хотіли виселити їхніх родичів на вулицю. Вчора боролися з цією мафією до пізньої ночі”, — зазначив нардеп.

За словами нардепа, напав на нього Василь Журбенко.

“На місце злочину приїхав Журбенко Василь, представився начальником охорони від загарбника “Укри” та…співпрацівником Інтерполу. В його автівці на підробних номерних знаках, будо виявлено багато камер та фотопастки. Яку розвідку він здійснює під час війни та на користь якої держави — нехай встановлюють відповідні служби. Він поводив себе дуже агресивно, принижував моїх помічників, провокував поліцію та всіх присутніх. Публічно залякував та погрожував жінкам, працівницям пансіонату”, — наголосив Тищенко й зазначив, що саме Журбенко вдарив його в присутності поліції.

Нардеп оприлюднив заяви постраждалих (за ст. 190, 358, 28, 191 ККУ).

Окрім цього, за словами Тищенка, відкрито кримінальне провадження за фактом нападу на нього під час виконання депутатських повноважень.

Микола Тищенко був виключений зі складу фракції “Слуги народу” 27 січня 2023 року після подорожі до Таїланду в час війни. Також Тищенко – колишній ресторатор, діяч із кримінальним шлейфом та один із колишніх лідерів владної партії “СН” – відомий за багатьма іншими скандалами.

Читайте також:
Скандальний “слуга народу” Тищенко пояснив подальше закриття е-декларацій захистом від розвідувальних спецслужб РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна