Через негоду у Києві загинули дві людини, ще семеро отримали травми. У 780 населених пунктах — проблеми з електропостачанням

В Україні вирує негода, через яку вже є загиблі та поранені.

Зокрема у Києві пориви вітру 28 жовтня становлять 17-22 м/с. За прогнозами синоптиків, протягом дня вони можуть сягати 25-28 м/c. Оголошено ІІ (помаранчевий) рівень небезпеки.

Як повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, у столиці вже є жертви негоди — загинули чоловіки віком 35 і 65 років.

Як уточнили в Київській міській держадміністрації, на одного з них впало дерево в Шевченківському. Медики намагалися реанімувати чоловіка, але від отриманих важких травм чоловік помер. Інший загинув у Подільському районі столиці.

Ще семеро жителів Києва отримали травми й переломи. Зокрема, одна жінка через падіння гілок отримала травму хребта. Ще одна отримала травми в Оболонському районі внаслідок падіння металевої конструкції зупинки громадського транспорту.

П’ятьох постраждалих медики госпіталізували в лікарні столиці. Двом надали допомогу на місці.

Станом на 12:25 28 жовтня зафіксовані факти падіння чи пошкодження понад 250 дерев. На ліквідацію наслідків буревію задіяні 34 одиниці техніки та 208 працівників Аварійно-диспетчерської служби КО “Київзеленбуд ” та аварійні бригади комунальників в районах міста.

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, через негоду є проблеми з електропостачанням у понад 780 населених пунктах 12 областей України. Найбільше — на Хмельниччині, Рівненщині та Львівщині.

Рятувальники борються з наслідками в усіх регіонах держави. Уже розпилено та прибрано близько 100 дерев.

Читайте також:
НАЗК виявило 1,7 млн грн необґрунтованих активів у депутата Київради

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна