“Стабілізатори” на складній ділянці фронту: у 95-й бригаді ДШВ з’явилася гаубична артилерія батальйонного рівня. ВІДЕО

Воїни 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ стабілізують одну з ділянок фронту на Донеччині. На цьому відрізку росіяни не припиняють штурми наших позицій, але десантники разом із піхотою міцно тримають оборону.

“Ми ж постійно заходимо, стабілізувати обстановку. Ми стоїмо, вони пару разів зуби обламають, і перестають якісь активні дії робити”, – пояснює один з офіцерів житомирської бригади, прохаючи не конкретизувати, про який саме відрізок фронту йдеться.

У відеорепортажіНовинарні” показано, як працюють розрахунок СПГ, корегувальники вогню та гаубиця L119 на озброєнні 95-ї бригади.

Снаряди до СПГ розрахунок станкового протитанкового гранатомета зараз використовує болгарського виробництва. За характеристиками вони однакові.

“Командир передає нам координати, ми наводимося і відсікаємо ворожу піхоту. Це осколочні гранати. По піхоті працюємо”, – пояснює Олександр, який командує “СаПоГом”.

А обслуга британської гаубиці L119 супроводжує кожен свій постріл вигуком “Слава Україні!”

“Як часто працюємо? В залежності від противника. Якщо він активний, то і в нас активна робота.
Якщо він не активний, а є туман, ми ворога не спостерігаємо, то працюємо 3-4 цілі на день. А буває таке, що і по 10-15 цілей”, – розповідає артилерист 95 одшбр Вадим.

Він тішиться появі в підрозділах гармат на батальйонному рівні.

“Раніше в нас були міномети. Це, звичайно, чудово. Але те, що зараз зробили гармати в батальйонах – це взагалі прекрасно. Тобто в командира батальйону є свої засоби, якими він може вражати, і йому менше треба виходити на старшого начальника [з проханням про вогневу підтримку]”, – пояснює військовий.

Коментуючи роботу 105-мм гаубиці L119, Вадим відзначає: “Дальність стрільби більша, як-не-як, натовських зразків. Убійна сила снаряда теж більша. Він меншого калібру, але трошки потужніший за наш 122-міліметровий”.

Також у сюжеті показані аеророзвідники 95-ї бригади з “мавіками”.

Читайте також:
“Молодий Степан Бандера” із 32 омбр проти російських “ланцетів”. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.