Навколо Києва створено декілька рубежів оборони протяжністю близько 1000 км, але потрібно більше ППО, — керівник МВА розповів про готовність столиці до нових атак

За час повномасштабної війни Київ пережив безпрецедентну кількість ударів дронами, а також крилатими, балістичними й аеробалістичними ракетами. Зараз місто активно готується до нових можливих ракетних ударів.

Як саме, розповів керівник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко в інтерв’ю ТСН 21 жовтня.

“Всі розуміють, що ворог лише тимчасово залишав Київ у спокої. Столиця України була, є і буде однією з пріоритетних цілей агресора. Тому варто бути готовими до будь-яких сценаріїв… Досвід початку повномасштабного вторгнення довів, що небезпека може виникнути з будь-якого напряму. І, зокрема, з північного”, — наголосив Попко.

За його словами, у зв’язку з цим посилюють та вдосконалюють оборону з північного напрямку, тримають у готовності до адекватного реагування необхідні сили та засоби, яких станом на зараз достатньо для виконання цих завдань.

“Угрупування сил і засобів оборони міста Києва у взаємодії з Київською міською військовою адміністрацією, систематично проводить тренування щодо підготовки та ведення можливої оборонної операції в умовах наступу противника на столицю”, — підкреслив голова МВА.

Окрім цього, навколо Києва створено декілька рубежів оборони протяжністю близько тисячі кілометрів, перший з яких знаходиться досить далеко від столиці. Побудовані надійні системи вогневого ураження противника; інженерних загороджень всіх типів; протиповітряної та протитанкової оборони; всебічного забезпечення тощо.

Водночас, за словами Попка, Київ, як і вся Україна, потребує більше засобів протиповітряної оборони.

“Завдяки активним зусиллям президента та дипломатичного корпусу у перемовинах з нашими західними партнерами, ми отримуємо нові системи ППО. І продовжуємо робимо все аби отримати ще більше перед зимою”, — сказав він.

Як наголосив посадовець, зараз навколо Києва побудована багаторівнева система протиповітряної оборони. Вона складається з мобільних вогневих груп, зенітно-ракетних комплексів різної дальності. На озброєні мобільних груп стоять: ЗРК -“Оса”, “Avenger”; ПЗРК – “Piorun”, “Ігла”, “Стріла”, “Stinger”, “Martlet”, RBS -70; ЗСАУ “Gepard”, ЗСУ “Шилка”, ЗУ-23 тощо.

Із зенітно-ракетних комплексів: С-300, “Бук “, С-125, “NASAMS”, “IRIS-T”, “Crotale”, “Patriot”.

Ефективність ППО Києва систематично покращують. Зокрема, збільшують кількість мобільних вогневих груп, які захищають небо у складі сил ППО. Також ведеться робота із удосконалення їхнього технічного оснащення.

Втім, як підкреслив Попко, жодна протиповітряна оборона у світі не гарантує завжди 100% безпеки, навіть “Залізний купол” в Ізраїлі.

Читайте також:
Зеленський обговорив з Макроном посилення ППО, “зерновий коридор”, і не тільки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна