Зеленський обговорив з Макроном посилення ППО, “зерновий коридор”, і не тільки

Президент Володимир Зеленський провів тривалу телефонну розмову з французьким колегою Еммануелем Макроном. Лідери обговорили низку двосторонніх питань.

Про це інформує Офіс президента 18 жовтня.

Зокрема, під час розмови йшлося про ситуацію на полі бою та найнагальніші потреби українських захисників. Насамперед щодо посилення протиповітряної оборони, надання далекобійної зброї та збільшення морських спроможностей України. Президенти також обговорили функціонування “зернового коридору” і шляхів посилення його захисту.

Окрему увагу було приділено подальшим крокам із реалізації української “формули миру”. Володимир Зеленський поінформував президента Франції про підготовку наступної зустрічі на рівні радників із національної безпеки та зовнішньополітичних радників лідерів держав.

А в контексті обговорення співпраці України з ЄС президенти торкнулися питань подальшої макрофінансової підтримки нашої країни з використанням нового фінансового інструменту Ukraine Facility. Зеленський наголосив на важливості ухвалення рішення щодо започаткування переговорів про вступ України до Євросоюзу.

Також політики обмінялися думками щодо розвитку ситуації на Близькому Сході. Сторони наголосили на важливості захисту мирного населення та неприпустимості ескалації безпекової ситуації в регіоні.

Володимир Зеленський подякував Еммануелю Макрону за всебічну підтримку України з боку Франції, зокрема за нещодавній пакет оборонної допомоги.

“Важливо, що всі наші домовленості щодо посилення оборонної підтримки з боку Франції виконуються. Дуже ціную це”, – заявив глава держави.

Читайте також:
Україна та Норвегія почнуть двосторонні переговори про безпекові гарантії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна