“Вибори” на Херсонщині: місцева жителька мітилась у “депутати”, отримала підозру в держзраді

Жительці Херсона, яка брала участь в організації та проведенні так званих “виборів” на Херсонщині, оголосили підозру в державній зраді та колабораціонізмі.

Про це інформує Херсонська обласна прокуратура 20 жовтня.

У березні-вересні 2022 року фігурантка брала участь у передвиборчих турах в тимчасово окупованих Новій Каховці, Голопристанському, Генічеському районах Херсонської області. А згодом – в організації проведення незаконних виборів.

Жінка публічно закликала місцеве населення до підтримки порядків та законів РФ, популяризувала владу країни-агресорки. Зрадниця здійснювала психологічний тиск та намагалася примусити місцеве населення взяти участь у фейковому волевиявленні.

За підтримку своєї кандидатури в депутати вона обіцяла видачу гуманітарної допомоги та вирішення житлово-побутових проблем людей. А також зобов’язувала громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території, отримувати паспорт громадянина Росії.
Наразі підозрювана переховується від правосуддя на окупованій території, де продовжує сприяти встановленню окупаційної влади.

Читайте також:
Добровільно перейшов на бік РФ і отримав посаду в “МВС ЛНР”: СБУ викрила колаборанта-поліцейського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна