У Києві попрощалися з воїном 72 омбр ЗСУ Сергієм Іконніковим. ФОТО

У Києві відбулася церемонія прощання з наймолодшим командиром підрозділу 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Чорних Запорожців, активістом молодіжної організації партії “Європейська солідарність” Сергієм Іконніковим.

У четвер, 19 жовтня, в Михайлівському Золотоверхому соборі відбувся чин похорону загиблого захисника.

Після цього на Майдані Незалежності відбулася церемонія прощання за участю кількох сотень людей, зокрема колег, побратимів та рідних загиблих.

Серед них був і п’ятий президент Петро Порошенко з дружиною.

Іконніков-прощання9 Іконніков-прощання8 Іконніков-прощання7 Іконніков-прощання6 Іконніков-прощання5 Іконніков-прощання4 Іконніков-прощання3 Іконніков-прощання2 Іконніков-прощання1
<
>

“Сергій був рупором і мотором нашої “молодіжки”. Він був на всіх наших акціях, захищав свободу, демократію. У трагічний для нас день, коли загинув Гліб Бабіч, Сергій сказав, що хоче його замінити. Він пішов і записався до 72-ї ОМБр. Ми говорили з його бойовими побратимами, він там користувався неймовірною шаною. Ми зробимо все можливе, щоб те, що загинув Сергій загинув, було не дарма”, – сказав Порошенко, його цитує “Укрінформ”.

Сергій Іконніков “Монах” був наймолодшим командиром підрозділу 72-ї ОМБр, активістом “Солідарної молоді”, помічником депутата Київради.

Воював з початку повномасштабного вторгнення. Спершу у 206-му окремому батальйоні територіальної оборони ТрО на Київщині. Пізніше пройшов навчання і відправився на схід у лавах 72 омбр.

Він поліг на Вугледарському напрямку під час ворожого штурму в день свого 25-річчя.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна