Держдума Росії схвалила відмову від договору про заборону ядерних випробувань

Держдума РФ ухвалила у другому та третьому читаннях законопроєкт про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Голосування відбулося у середу, 18 жовтня, передає “Радіо Свобода”.

Напередодні російські депутати схвалили відкликання ратифікації у першому читанні.

Документ, розроблений за дорученням голови Держдуми В’ячеслава Володіна, внесли до російського парламенту 13 жовтня.

На початку жовтня з ініціативою відкликання ратифікації договору виступив президент Росії Володимир Путін під час свого виступу на «Валдаї». Речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що відкликання ратифікації не означає наміру Москви проводити ядерні випробування. Хоча тоді ж на «Валдаї» сам Путін повідомив, що Росія провела «останні успішні» випробування ядерної зброї «Буревестник».

Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань було ухвалено Генсамблеєю ООН у 1996 році. З ядерних держав Індія, Пакистан та КНДР не підписали договір, а США та Китай підписали, але не ратифікували.

Читайте також:
Путін заявив про випробування у Росії нової ракети з ядерним двигуном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна