Зеленський підтвердив отримання і використання ракет ATACMS

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні підтвердив використання наданих США ракет ATACMS.

Звернення оприлюднив увечері у вівторок, 17 жовтня.

«І сьогодні особлива вдячність Сполученим Штатам. Наші домовленості з Президентом Байденом виконуються. Виконуються дуже влучно – «атакамси» себе показали», – заявив президент України.

Як писала “Новинарня“, в ніч на 17 жовтня Збройні сили успішно атакували ракетами аеродроми російських військ поблизу тимчасово окупованих Бердянська та Луганська. Спершу повідомляли про два уражені гелікоптери.
Росіяни назвали нічні удари українських військ по аеродромах одними з найсерйозніших з початку повномасштабної війни.

Цього ж дня в мережі з’явилася інформація, що Сили оборони України ймовірно відпрацювали по аеродрому тимчасово зайнятого росіянами Бердянська в ніч на 17 жовтня ракетою MGM-140 ATACMS із касетною бойовою частиною.
Зі слів блогера Віталія Трубникова, кількість знищеної техніки на аеродромах Луганська і Бердянська, про яку повідомляли ССО, також вказує на використання касетної бойової частини.

Російський пропагандист Борис Рожин також припустив, що по аеродрому Бердянська було завдано удару ракетами ATACMS та підтвердив “кілька прильотів”.
Аналогічне припущення про ракети ATACMS оприлюднили у провоєнному російському каналі WarGonzo та інших пабліках.

За даними WSJ, останніми днями США “таємно відправили в Україну невелику кількість ракет” ATACMS.

Інших подробиць видання не розкривають, але уточнюється, що модифікація ATACMS, яку отримала Україна, має дальність до близько 160 кілометрів.

Читайте також:
ССО: під час операції “Dragonfly” на аеродромах у Луганську та Бердянську знищено 9 гелікоптерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна