ССО: під час операції “Dragonfly” на аеродромах у Луганську та Бердянську знищено 9 гелікоптерів

Сили спеціальних операцій ЗСУ відрапортували про успішну операцію під назвою “Dragonfly” (“Бабка”) з ураження аеродромів в окупованих Бердянську та Луганську: знищено дев’ять гелікоптерів різних модифікацій.

Про це йдеться в повідомленні КССО у вівторок, 17 жовтня.

Зазначається, що Сили спеціальних операцій отримали інформацію про використання противником аеродромів у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську, а також перебування на них значної кількості авіаційної і спеціальної техніки та боєприпасів.

“Зазначену інформацію було перевірено та отримано підтвердження. Координати та необхідні дані передано для ураження підрозділам Сил оборони. У результаті нанесення вогневого удару в ніч із 16-го на 17 жовтня окупанти понесли значні втрати”, – йдеться в пресрелізі.

За останніми даними, у Бердянську та Луганську знищено:

  • дев’ять гелікоптерів різних модифікацій,
  • спеціальна техніка, яка знаходилася на аеродромах,
  • пускова установка ППО,
  • склад боєприпасів,
  • пошкоджено злітні смуги аеродромів.

Склад боєприпасів у Бердянську детонував до четвертої години ранку. Детонація у Луганську тривала до 11-ї ранку.

“Втрати у живій силі противника складають десятки загиблими та пораненими. Тіла досі дістають з-під завалів”, – додали в ССО.

Як писала “Новинарня“, в ніч на 17 жовтня Збройні сили успішно атакували ракетами аеродроми російських військ поблизу тимчасово окупованих Бердянська та Луганська. Спершу повідомляли про два уражені гелікоптери.
Росіяни назвали нічні удари українських військ по аеродромах одними з найсерйозніших з початку повномасштабної війни.

Читайте також:
У Бердянську – вибухи на одній із “виборчих дільниць”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна