Путін поїде в Китай до Сі Цзіньпіна, а Лавров – у КНДР

Президент Росії Володимир Путін 17 жовтня прибуде до Китаю. Там диктатор візьме участь у форумі “Один пояс – один шлях”, а 18 жовтня зустрінеться з лідером КНР Сі Цзіньпіном.

Про це повідомили глави МЗС РФ і Китаю Сергій Лавров і Ван Ї під час переговорів у Пекіні 16 жовтня.

Перемовини Путіна та Сі Цзіньпіна відбудуться у два етапи: спочатку у розширеному складі, потім у вузькому, у форматі робочого сніданку.

“Не виключено, що лідери поспілкуються тет-а-тет і за рамками переговорів на найчутливіші теми. Від Росії поїде представницька делегація вищих держслужбовців та бізнесменів”, – пише “РИА Новости”.

Лавров заявив, що Москва розглядає цей форум “як важливу складову  просування співробітництва на основі рівноправності та взаємної вигоди на всьому Євразійському континенті”.

Сам ж глава МЗС РФ 18-19 жовтня відвідає Північну Корею з офіційним візитом.

Нагадаємо, 12 жовтня російський диктатор Володимир Путін прибув з візитом до столиці Киргизстану Бішкека. Це була його перша закордонна поїздка цього року. Там глава Кремля провів перемовини з лідером країни Садиром Жапаровим. У рамках візиту Путін взяв участь у заході, присвяченому 20-річному ювілею відкриття авіаційної бази ОДКБ у Канті (місто-супутник столичного Бішкека). А також у засіданні Ради глав держав СНД.

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна  у зв’язку із ситуацією в Україні. Згідно з ордером, якщо президент РФ прибуде до країни, де ратифікований Римський статут, його мають затримати.

Читайте також:
Вірменія остаточно ратифікувала Римський статут, за яким муситиме арештувати Путіна

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна