КНДР уже перекинула до Росії понад тисячу контейнерів зі зброєю, – РБ США

Північна Корея в останні тижні передала Росії понад тисячу контейнерів з військовим обладнанням та боєприпасами для подальшого їх використання у війні проти України.

Про це 13 жовтня заявив координатор Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі.

“За нашою інформацією, за останні тижні Північна Корея надала Росії понад 1000 контейнерів військового обладнання та боєприпасів”, – сказав речник.

В обмін на це КНДР розраховує отримати від РФ важке озброєння, а також авіацію.

Білий дім також опублікував графіку, яка показує, як саме КНДР перекидала зброю до Росії.

Маршрут постачання зброї з КНДР до Росії, осінь 2023. Графіка: Рада нацбезпеки США

За інформацією США, поставки відбулися між 7 вересня і 1 жовтня.

Спершу озброєння перекинули в російський порт у селищі Дунай на березі Японського моря. Далі залізницею вантаж переправляли на склад біля міста Тихорєцьк Краснодарського краю, що за 290 кілометрів від кордону України.

США стурбовані тим, що Росія натомість надає допомогу Північній Кореї.

“В обмін на свою підтримку, як ми вважаємо, Пхеньян вимагає від Росії військову допомогу, зокрема ракети “земля-повітря”, бронетехніку, обладнання для виробництва балістичних ракет або інші матеріали та передові технології”, – зазначив Кірбі.

Представник Білого дому анонсував нові санкції, що будуть застосовані проти осіб та організацій, які сприяють домовленостям про постачання зброї між цими країнами.

Нагадаємо, диктатор комуністичної КНДР Кім Чен Ин приїздив у Владивосток (РФ) у вересні 2023 року для переговорів із президентом Путіним.

Начальник української воєнної розвідки Кирило Буданов уже повідомляв, що КНДР постачає Росії 122 мм та 152 мм боєприпаси для ствольної артилерії та 122 мм реактивні снаряди для РСЗВ.

Читайте також:
Північна Корея вже півтора місяця постачає Росії озброєння, – Буданов прокоментував зустріч Кім Чен Ина з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна