На Львівщині не будуватимуть спорткомплекс за 117 млн грн – договір розірвано

Бюро економічної безпеки звітує, що упередило розтрату 117 млн грн бюджетних коштів. Підрядником договору на будівництво спорткомплексу у Львівській області мала стати компанія без досвіду подібних робіт.

Про це повідомила пресслужба БЕБ у п’ятницю, 13 жовтня.

“Фахівці Бюро встановили, що побудувати спорткомплекс у м. Кам’янка-Бузька планується на умовах співфінансування з обласного та міського бюджетів. Дослідивши документи, аналітики виявили невідповідність переможця тендера кваліфікаційним критеріям, що встановив замовник”, – йдеться в повідомленні.

Як зʼясувалося згодом, службові особи товариства, що мало отримати підряд, надали на тендер неправдиві відомості про начебто наявність досвіду у будівництві таких споруд.

Відтак, аналітики скерували до розпорядника коштів лист з рекомендацією переглянути рішення щодо укладеного договору.

Одночасно інформацію про виявлені порушення скерували до департаменту моніторингу та перевірок закупівель Держаудитслужби, яка на основі даних фахівців БЕБ, зобов’язала замовника розірвати договір на будівництво спорткомплексу.

Також аналітики направили інформаційного листа про ймовірний факт службового підроблення (внесення неправдивих відомостей в офіційні документи) до Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Читайте також:
У Києві ДБР викрило розкрадання 3,6 млн грн під час будівництва діагностичного центру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна