У Києві ДБР викрило розкрадання 3,6 млн грн під час будівництва діагностичного центру

 

Державне бюро розслідувань викрило розкрадання 3,6 млн грн коштів територіальної громади на будівництві діагностичного центру в Києві.

Про це інформує пресслужба ДБР у п’ятницю, 20 серпня.

Слідчі бюро повідомили про підозру керівникам підрядних організацій, які проводили будівельні роботи у комунальному комерційному підприємстві “Консультативно-діагностичний центр” Святошинського району Києва, що перебуває у підпорядкуванні Київської міської влади.

Так, було встановлено, що підрядні організації завищили обсяги фактично виконаних будівельних робіт, а в актах прийняття вказали недостовірні дані.

Крім того, фізична особа-підприємець, який за договором з діагностичним центром здійснював технічний нагляд за будівництвом, неналежним чином перевірив виконання робіт. Через це на рахунки підрядників були незаконно перераховані бюджетні кошти обсягом майже 3,6 млн грн, що спричинило майнову шкоду територіальній громаді Києва.

У пресслужбі зазначили, що у разі доведення вини злочинцям може загрожувати до 12 років позбавлення волі, а підприємцю, який здійснював технічний нагляд – позбавлення волі на строк до п’яти років.

Читайте також:
На Тернопільщині СБУ викрила схему розкрадання коштів, призначених для потреб учасників АТО/ОСС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна