Україна отримає від Швейцарії понад €100 млн на розмінування

Швейцарія надасть понад 100 мільйонів євро на гуманітарне розмінування в Україні впродовж наступних 4 років.

Про це у четвер, 12 жовтня, повідомило Міністерство економіки України за підсумками зустрічі міністра економіки Юлії Свириденко з Федеральним радником із закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассісом.

Під час зустрічі сторони також обговорили потреби та напрямки фінансування, а також пріоритети України в сфері розмінування.

“Масштаби забруднення України мінами та снарядами, що не вибухнули, безпрецедентні та найбільші з часів Другої світової війни. Самотужки наша держава вирішити проблему не в змозі. І ми дуже вдячні Уряду Швейцарії за допомогу та підтримку, яку отримує Україна в цій сфері”, – заявила Свириденко.

Міністерка зазначила, що зазначила, що Україна дотримується міжнародної системи пріоритетів розмінування. Спершу обстежують критичну інфраструктуру, зокрема, газогони та лінії електропередач, далі — домівки громадян. Третім пріоритетом є землі сільськогосподарського призначення, а вже потім переходять до лісів та надводно-підводного розмінування. 

Своєю чергою Ігнаціо Кассіс запевнив, що Швейцарія налаштована тісно співпрацювати з урядом України в питаннях гуманітарного розмінування. Швейцарський уряд планує провести другу Міжнародну донорську конференцію з гуманітарного розмінування України наступного року в їхній країні.

Читайте також:
Норвегія надає близько 17 млн євро на розмінування в Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна