Герой України Денис Чаюк – більше не начальник Львівського ТЦК. Був на посаді трохи більше місяця

Наказом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного начальника Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки 41-річного полковника Героя України Дениса Чаюка було звільнено з посади.

Про це пише видання Lviv.Media з посиланням на джерела в Міноборони України.

“У наказі, який 6 жовтня підписав генерал Залужний, йдеться про те, що полковник Чаюк звільнений з посади начальника Львівського ТЦК та СП та призначений на посаду заступника командира однієї з військових частин”, – йдеться в матеріалі видання.

Інформації, хто наступним очолить Львівський обласний територіальний центр комплектування ще немає.

Відставка Чаюка сталася перед черговим скандальним випадком із мобілізацією у Львові.

Як писала “Новинарня“, полковник Денис Чаюк був призначений Львівського ТЦК та СП трохи більше як місяць тому – 4 вересня. До того 41-річний полковник Чаюк був заступником командира Закарпатської 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.




У квітні 2022 року Указом Президента Денис Чаюк був нагороджений званням Героя України.

Довідка

Денис Чаюк – учасник АТО/ООС. Він брав участь у боях за Луганський аеропорт та місто Дебальцеве Донецької області. Від початку повномасштабної війни він є заступником командира 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ.
24 лютого 2022 року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення військ РФ в Україну, Чаюк зустрів на одному з полігонів Дніпропетровської області. 25 лютого, подолавши понад 200 км, батальйонна тактична група під його командуванням закріпилася на північних околицях міста Мелітополь Запорізької області. Дві доби він зі своїми бійцями стримував просування ворожих колон у напрямку Запоріжжя та забезпечував відхід з міста підрозділів Національної гвардії України. Пізніше батальйонна тактична група Чаюка відійшла спочатку на лінію оборони Василівка—Токмак, через дві доби — на лінію Кам’янське—Оріхів. Там знову відчайдушно стримували натиск ворога.
22 березня під час визволення с. Малинівка Пологівського району Запорізької області отримав поранення від ворожої гранати, з його ноги вилучили 18 осколків.
У квітні президент Володимир Зеленський присвоїв Чаюку звання Героя України “за особисту мужність та результативність у боях з окупантами, за знищення техніки й живої сили ворога”.

Читайте також:
Тернопільський ТЦК почав перевірку за звинуваченням у жорсткому “пакуванні” чоловіків. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна