Залужний призначив на Львівський ТЦК Героя України Дениса Чаюка

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний призначив Героя України Дениса Чаюка начальником Львівського обласного територіального центру комплектації і соціальної підтримки (колишній військкомат).

Про це в понеділок, 4 вересня, повідомляє пресслужба Львівського обласного ТЦК та СП.

“Наказом Головнокомандувача Збройних сил України генералом Валерієм Залужним було призначено начальником Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – полковника Дениса Чаюка”, – сказано в повідомленні.

“Бажаю новому очільнику обласного ТЦК та СП і усій команді під його керівництвом плідної роботи для наближення нашої перемоги. Дякую за службу колишньому начальнику Львівського обласного ТЦК та СП Олександрові Тіщенку”, – прокоментував у соцмережі начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Раніше Львівський ОТЦК та СП очолював Олександр Тіщенко.

Нагадаємо, 4 липня на хвилі корупційних скандалів Одеський ТЦК очолив екс комбриг 14 омбр Олександр Охріменко.
17 серпня президент Зеленський підписав указ із метою звільнення всіх обласних військкомів та призначення на їхні місця фронтовиків.

Довідка

Денис Чаюк – учасник АТО/ООС. Він брав участь у боях за Луганський аеропорт та місто Дебальцеве Донецької області. Від початку повномасштабної війни він є заступником командира 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ.
24 лютого 2022 року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення військ РФ в Україну, Чаюк зустрів на одному з полігонів Дніпропетровської області. 25 лютого, подолавши понад 200 км, батальйонна тактична група під його командуванням закріпилася на північних околицях міста Мелітополь Запорізької області. Дві доби він зі своїми бійцями стримував просування ворожих колон у напрямку Запоріжжя та забезпечував відхід з міста підрозділів Національної гвардії України. Пізніше батальйонна тактична група Чаюка відійшла спочатку на лінію оборони Василівка—Токмак, через дві доби — на лінію Кам’янське—Оріхів. Там знову відчайдушно стримували натиск ворога.
22 березня під час визволення с. Малинівка Пологівського району Запорізької області отримав поранення від ворожої гранати, з його ноги вилучили 18 осколків.
У квітні президент Володимир Зеленський присвоїв Чаюку звання Героя України “за особисту мужність та результативність у боях з окупантами, за знищення техніки й живої сили ворога”.

Читайте також:
Шукали два дні. ДБР затримало ексвоєнкома Одеського ТЦК Борисова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна