Зеленський підписав указ “про звільнення всіх обласних військкомів”

Президент Володимир Зеленський у четвер, 17 серпня, ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони про звільнення керівників обласних ТЦК і призначення на їхнє місце бойових офіцерів.

Указ опубліковано на сайті глави держави. Виконання рішення РНБО контролюватиме секретар Ради Олексій Данілов.

У рішенні РНБО від 11 серпня, про яке йдеться, головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному рекомендують припинити ротації керівників обласних ТЦК і СП та за рекомендаціями командувачів призначати на ці посади офіцерів, які беруть участь у бойових діях, після їхньої перевірки СБУ.

Також РНБО рекомендувала Офісу генпрокурора, Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) і Держбюро розслідувань упродовж місяця вжити додаткових заходів, щоб не допустити корупційних та інших порушень працівниками ТЦК.

11 серпня Зеленський повідомив, що всіх обласних військкомів в Україні замінять бойовими офіцерами.

“Керувати цією системою мають люди, які достеменно знають, що таке війна і чому цинізм і хабарництво під час війни — це державна зрада. Воїни, які пройшли фронт і не можуть бути в окопах, бо втратили здоров’я, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, — саме їм можна довірити цю систему комплектування”, — сказав президент.

Читайте також:
Зеленський звільняє всіх обласних “воєнкомів”. Ці посади хочуть довірити бойовим офіцерам

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна