Зеленський звільняє всіх обласних “воєнкомів”. Ці посади хочуть довірити бойовим офіцерам

Президент Володимир Зеленський заявив про рішення звільнити всіх обласних військкомів за результатами засідання РНБО в п’ятницю, 11 серпня.

Про це глава держави повідомив у зверненні.

“Наші рішення. Звільняємо всіх обласних «воєнкомів». Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни – це державна зрада”, – сказав він.

Під час перевірки ТЦК правоохоронці виявили випадки корупції, зокрема під час проведення загальної мобілізації. Вони становлять загрозу національній безпеці України та підривають довіру до державних інституцій.

Так, РНБО рекомендувала головнокомандувачу Валерію Залужному призначити за рекомендаціями керівників оперативно-тактичних та оперативно-стратегічних угруповань на посади керівників обласних ТЦК офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, після перевірки СБУ.

“Натомість воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, – саме їм можна довірити цю систему комплектування”, – наголосив Зеленський у зверненні.

Він також додав, що за два тижні відбудеться засідання РНБО щодо роботи військово-лікарських комісій.

“Зараз – перевірка, підготовка пропозицій. Рішення теж будуть”, – зазначив президент.

Читайте також:
Перевірка “воєнкомів”: ДБР вже розслідує понад 110 справ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна