У Києві малолітні обкрадали могили військових – поліція склала адмінпротоколи

Столичні поліціянти встановили дітей, які обкрадали могили полеглих військових. На батьків склали адмінпротоколи, а з дітьми провели профілактичну роботу.

Про це повідомили в Нацполіції.

Після того, як поліціянти отримали повідомлення про дії дітей на Берковецькому кладовищі, вони виїхали на місце.

Там люди розповіли, що малолітні заради розваг забирають із місць поховань пам’ятні речі: прапори, шеврони, браслети тощо. А на зауваження діти реагували агресивно. Крім того, вони вживали алкоголь та курили.

«Поліціянтам оперативно вдалося встановити вісім хлопців і дівчат, 2010 та 2011 років народження. Їх разом з батьками було доставили до відділу поліції, де на батьків склали адмінпротоколи», — розповіли у поліції.

До профілактичної роботи з малолітніми також залучать представників соцслужб та навчальних закладів.

Частину речей, які діти забрали із могил, правоохоронці вилучили й повернуть рідним загиблих.

«Замість висновків і повчань, ми просто звертаємося до батьків. Шановні батьки, виховуйте дітей, приділяйте їм час і цікавтеся, як вони проводять дозвілля», — наголосили у поліції.

Читайте також:
У Києві затримали дівчат, які танцювали біля могил українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна