У Калузькій області вчителі привітали Путіна з днем народження листівками з Бандерою. ФОТО

У Калузькій області РФ вчителі і школярі записали привітання з днем народження для Володимира Путіна, тримаючи портрет  молодого Степана Бандери.

Про це написало видання The Insider.

Інцидент стався з вчителями школи у селі Карцово в Калузькій області РФ. На світлинах та відео видно, як діти та дорослі показують зображення Степана Бандери, маючи на увазі, що це Путін в молодості. На плакатах також наведені цитати Бандери, хоч поруч з ними і є фрази на честь очільника Кремля.

Як з’ясувалось, флешмоб провів білоруський пранкер Владислав Бохан. У соцмережах він пояснив, як і навіщо провів акцію.

Бохан надіслав дирекції школи лист «від депутата «Єдиної Росії». У листі була пропозиція провести флешмоб на честь Путіна. До листа долучив відповідні матеріали – плакати, афіші, на яких був зображений очільник Кремля «у молодості». Також наводились його висловлювання щодо віри та розвитку громадян. При цьому в школі не впізнали по фото, що замість Путіна був зображений Бандера.

Дирекція активно взялась до справи: роздрукувала кілька десятків плакатів, залучили до флешмобу вчителів та учнів, надіслала звіт начебто депутату.

Пранкер опублікував результат своєї акції, яку він назвав «Знай ворога в обличчя!», та пояснив, навіщо це зробив. На його думку, народ у Росії підтримує дії президента Путіна і не робить нічого, щоб зупинити війну в Україні. Вони начебто однодумці з Кремлем, але не щирі й насправді нічого не знають про ворога, з яким їм пропонують битись.

«Податливий народ жадає здоров’я вождеві, слухає праведно його цитати в день його народження для якнайшвидшого розгрому ворога. Проте дійсність змушує засумніватися у щирості стражденних, коли спритним рухом руки на плакаті «нашим президентом» стає Степан Бандера, котрий супроводжує його промови. Кажуть, ворога варто знати в обличчя… То чи там ворог насправді, де його шукають?» – цитує Бохана The Insider.

Читайте також:
“І мільйони відповідатимуть “Героям слава”: Зеленський заговорив словами Бандери, коментуючи відео з розстрілом полоненого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна