Іран представив новий БПЛА Kaman-19

Армія Ірану вперше застосувала на практиці новий безпілотник Kaman-19 (Bow-19) під час масштабних навчань.

Про це повідомила інформаційна агенція Ісламської Республіки IRNA у вівторок, 3 жовтня.

За словами бригадного генерала Ірану Алірези Шейха, підрозділи радіоелектронної боротьби чотирьох сил іранської армії під час маневрів відпрацювали із РЕБ. Вони практикували порушення зв’язку безпілотників з їхньою наземною базою, а також радіоелектронне знешкодження дронів, що атакують.

“Також на цьому етапі навчань була успішно проведена повітряна операція з дезорганізації зв’язку безпілотників Ababil-4 та Kaman-19”, – додав він.

Заступник головнокомандувача іранської армії з питань координації Хабіболла Сайярі, заявив, що майже 200 безпілотників прикривають стратегічні води Перської затоки та Оманського моря на півдні, а також у північних, східних і західних районах на території Ірану.

“На цьому етапі навчань з різних куточків країни були запущені безпілотники Chamorosh, Yasir, Sadeq, Pelican, Ababil-3, Ababil-4, Ababil-5, Kaman-12, Yazdan, Mohajer-2, Mohajer-6. Армійці спостерігали та ідентифікували цілі, а також здійснювали охорону та моніторинг потрібних районів на сухопутних, повітряних та морських кордонах, а також у міжнародних водах”, – зауважив він.

Та додав, що підтримка та вдосконалення боєготовності є одним із невідворотних принципів армії Ісламської Республіки Іран і досягатиметься такими військовими навчаннями упродовж року.

Читайте також:
У США підтвердили передачу Україні конфіскованих іранських набоїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна