Новий міністр оборони Британії виступив за перенесення навчань військових ЗСУ в Україну

Велика Британія розширить програму підготовки українських військових, виступає за перенесення навчань в Україну, а також може долучитися до захисту комерційних суден у Чорному морі від російських атак.

Про це в інтерв’ю The Telegraph 30 вересня повідомив міністр закордонних справ Британії Грант Шеппс, який нещодавно відвідав Україну.

Очільник міноборони зазначив, що провів переговори з керівництвом армії про перенесення “більшої кількості тренувань і виробництва” військової техніки в Україну.

З його слів, після розмови з керівництвом британського генштабу Шеппс заявив: “Я говорив про те, щоб з часом наблизити тренування до України й фактично перенести їх туди… Зараз є можливість принести більше речей в цю країну, і не лише навчання. Ми бачимо, наприклад, як BAE (Британська оборонна компанія), переходить до виробництва в країні”.

Міністр закликав і інші компанії наслідувати її приклад.

“Я дуже хочу бачити, як інші британські компанії роблять свій внесок… Тому, гадаю, буде зроблено крок до того, щоб було більше навчання і виробництва в країні”, – сказав глава МО ВБ.

Міністр, за його словами, під час поїздки до Києва обговорював із президентом Зеленським також можливість залучення ВМС Британії до захисту комерційних суден від атак Росії в Чорному морі. Крім того, Шеппс наголосив, що його країна шукає способи допомогти Україні підготуватися до членства в НАТО.

У рамках очолюваної Лондоном операції “Інтерфлекс» з початку 2022 року понад 20 тисяч новобранців ЗСУ вже пройшли підготовку у Великій Британії.

Читайте також:
Міністр оборони Британії Бен Воллес подав у відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна