Новий міністр оборони Британії Шеппс – з візитом у Києві, зустрівся з Зеленським

До Києва з першим візитом прибув новий міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Про це у четвер, 28 вересня, глава держави повідомив у Telegram.

Разом із Шаппсом до української столиці прибув глава штабу оборони Великої Британії адмірал Ентоні Радакін.

“Дякую за потужну фінансову, оборонну, гуманітарну підтримку України! Наша співпраця у військовій сфері суттєво розширює можливості українських воїнів на полі бою”, – сказав Зеленський.

В Офісі президента розповіли, що співрозмовники обговорили питання посилення української ППО, що особливо важливо напередодні зимового періоду.

“Окремо було відзначено ухвалення “Групою семи” на Вільнюському саміті НАТО Спільної декларації про підтримку України та початок переговорів із Великою Британією про укладення відповідної двосторонньої угоди щодо безпекових гарантій для України”, – зазначаються у повідомленні.

Нагадаємо, 31 серпня Грант Шеппс очолив британське міністерство оборони після відставки Бена Воллеса. Він вже відвідував Україну під час повномасштабної війни як міністр енергетики.

Читайте також:
Кабмін призначив трьох нових заступників міністра оборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна