“Британські війська не поїдуть воювати в нинішньому конфлікті”: Сунак заперечив слова міністра оборони про навчання ЗСУ

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заперечив слова МО Гранта Шеппса, який допустив можливість тренувань українських військових на території України.

Про це 1 жовтня інформує  Sky News.

Прем’єр заперечив, що це станеться найближчим часом, заявивши, що плани не для “тут і зараз”.

Сунак вважає, що Шеппс говорив про можливість проведення деяких тренувань в Україні “одного дня в майбутньому”.

“Це щось на довгострокову перспективу, а не тут і зараз… Що ми робимо, так це тренуємо українців. Ми робимо це тут, у Великій Британії. Це те, чим кожен повинен пишатися, тому що це має величезне значення”, – підкреслив глава уряду, наголосивши, що британські війська не будуть “відправлені воювати в нинішньому конфлікті”.

Грант Шеппс очолив Міністерство оборони Сполученого Королівства замість Бена Воллеса з вересня 2023 року. 28 вересня він перебував із візитом у Києві. Після повернення – припустив, що програма навчання для українських військових може проходити і на території України, а не лише в Британії.

У рамках очолюваної Лондоном операції “Інтерфлекс” з початку 2022 року понад 20 тисяч новобранців ЗСУ вже пройшли підготовку у Великій Британії.

Читайте також:
Новий міністр оборони Британії виступив за перенесення навчань військових ЗСУ в Україну

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна