Виробник “Байрактарів” інвестує в Україну 100 млн доларів

Турецька компанія Baykar, яка виробляє бойові безпілотники Bayraktar TB2, інвестує 100 мільйонів доларів у три проєкти в Україні, зокрема, будівництво заводу з виробництва безпілотників буде завершено за 1,5 року.

Про це заявив генеральний директор Baykar Халюк Байрактар на Форумі оборонних індустрій у Києві, повідомляє “Укрінформ“.

“У нас в Україні три основні інвестиції. Одна з них – завод. Окрім того, у нас є сервісний центр, а також головний офіс тут.

Це інвестиція, яка становить близько 100 мільйонів доларів, і процес уже пішов. Будівництво вже розпочато. На його завершення знадобиться близько 1,5 року. Ми плануємо, щоб тут працювало мінімум 300 людей. Співпраця триває”, – сказав Байрактар.

Він також наголосив, що це виробництво буде самодостатнім, екологічним та взаємовигідним, оскільки Україна має унікальні технології з виробництва двигунів, а турецька сторона – безпілотники, на яких встановлюють ці двигуни.

“Перед нами стоять також деякі виклики. Це ланцюжок постачання, пошук і розвиток людського капіталу через вплив війни та нормативне середовище, особливо ті правила, які підтримуватимуть ці інвестиції”, – зауважив керівник турецької компанії.

За його словами, нинішня війна стала війною безпілотних літальних апаратів. І Україна має в цій війні певну перевагу, зокрема завдяки використанню різних типів апаратів, хоч це й складно реалізувати.

Читайте також:
Компанія Baykar подарувала українським розвідникам “Байрактар” до Дня Незалежності

Особливо важливим за таких умов є зворотний звʼязок у використанні технологій від військових. Саме тому “Байрактари”, які застосовуються в Україні, були обладнані низкою унікальних систем.

“Ми тут не для того, щоб максимізувати наші доходи чи прибутки. Ми тут, щоб максимально підтримати вас. Ми поважаємо вашу боротьбу за свободу і незалежність, за збереження вашого суверенітету”, – наголосив гендиректор Baykar.

Він наголосив на тому, що всі донати як від компанії Baykar, так і з України, Польщі тощо були використані, зокрема, на придбання радарних систем, які вже виявили тисячі цілей та принесли вагомий результат на полі бою.

“Загальний обсяг цих донатів склав 106 мільйонів доларів”, – зауважив Байрактар.

Він додав, що компанія Baykar реалізувала й низку гуманітарних ініціатив, зокрема відправляла гуманітарні вантажі, організувала табір для українських дітей.

Як відомо, 1-й міжнародний форум оборонних індустрій зібрав у Києві 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу.

Читайте також:
Міжнародний форум зброярів у Києві: Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна