Міжнародний форум зброярів у Києві: Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій

Президент Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій. Декларація є відкритою для приєднання, її уже підписали 13 компаній.

Про це глава держави сказав на 1-му міжнародному форумі оборонних індустрій у Києві, повідомляє “Укрінформ” у суботу, 30 вересня.

У заході взяли участь 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу.

“На цьому форумі ми оголошуємо про створення Альянсу оборонних індустрій. Альянс, який цінує міжнародне право та вміє працювати для реального захисту міжнародного права, захисту безпеки – і я говорю не тільки про Україну, а безпеку будь-якої нації у світі від будь-якої агресії”, – сказав Зеленський.

Президент розповів, що було розроблено базову декларацію як основу альянсу, і до неї можуть приєднатися виробники військової техніки та зброї з усього світу, “які поділяють наш намір дати реальний захист від агресії”.

Цю декларацію підписали вже 13 “визначних” компаній, які готові разом з Україною будувати “новий арсенал вільного світу”.

Глава держави підкреслив, що своєю злочинною та неспровокованою агресією проти України Росія показала кожній нації, що може загрожувати суверенітету та нормальному життю будь-якого народу на планеті. А по нашому захисту у цій війні, на його думку, по нашому руху зі звільнення території, кожна держава розуміє, чого потребує до своєї власної оборони – якої зброї, яких виробництв, яких сучасних технологій, яких альянсів.

“Тим, як ми вистояли у війні, тим, як Україна переможе, ми даємо усім іншим у світі, хто цінує мир, успішну стратегію національної та колективної оборони, довготривалу стратегію. І зараз на десятиліття вперед визначаються, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси, якими будуть їхні пріоритети та що буде стандартом оборони у світі. Саме в Україні це визначається”, – наголосив Зеленський.

Як повідомляє пресслужба президента, цього дня він провів зустріч із із міністром оборони Словаччини Мартіном Скленаром, із представниками оборонних компаній та асоціацій США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Туреччини, Швеції та Чехії – “обговорили перспективи партнерства та спільного виробництва озброєнь”.

“Україна готова запропонувати спеціальні умови компаніям, які виявлять готовність спільно з нашою державою розвивати оборонне виробництво”, – ідеться в повідомленні Банкової.

Читайте також:
В “Укроборонпромі” завершили випробування єдиного українського дрона-камікадзе – далі ГШ вирішуватиме

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.