Нардеп із “Голосу” Лозинський після 15 місяців служби і боїв у ЗСУ повернувся на роботу в парламент

Народний депутат Роман Лозинський (фракція “Голос”) після 15 місяців служби в ЗСУ і участі в бойових діях повернувся до роботи у Верховній Раді.

Про це він повідомив у фейсбуці в п’ятницю, 29 вересня.

Лозинський – єдиний член парламенту, який мобілізувався до Збройних сил України з початку повномасштабного вторгнення росіян та воював у бойовому підрозділі як мобілізований.

“Аби уникнути подвійних трактувань, одразу напишу, що я не демобілізований. Бо таких підстав для мене, як і для більшості мобілізованих, не було. Але були підстави відповідно до вимог Закону про статус народного депутата (ст. 20 п. 6). Я повернувся на державну службу. Продовжую працювати з моїм підрозділом, але вже не в зоні бойових дій”, – написав Роман.

Як відомо, закон “Про статус народного депутата України” передбачає, що “народний депутат, який є військовослужбовцем, поліцейським, атестованим працівником органів Служби безпеки України, органів і установ виконання покарань і слідчих ізоляторів, інших правоохоронних органів, на строк виконання депутатських повноважень прикомандировується до Верховної Ради України із залишенням на строк виконання депутатських повноважень на службі в зазначених органах і установах”.

Роман Лозинський описав свій бойовий шлях у ЗСУ за цей час:

  • Оборона Миколаєва і зупинка руху росіян на Одесу в березні-квітні 2022.
  • Розвідка на окупованій території за 30 кілометрів від лінії фронту.
  • Приліт балістичної ракети в розташування.
  • Перший турнікет пораненому побратиму.
  • Звільнення Давидового Броду та плацдарму на Інгульці.
  • Обійми в Херсоні в перший день деокупації.
  • Майже 200 днів бойових розпоряджень пліч-о-пліч з найкращими.

Він також згадав і про втрати побратимів: “Найкращих вже немає тут. Курка, Історик, Гармаш (Француз), Творець… десятки, сотні наших. Як і багато побратимів, відчуваю провину, що вижив. Перед нашими, які вже Там. Це болить кожного дня. Відчуваю провину, що вже в тилу. А не на позиціях поряд. Тепер єдине, що можу — фігачити і зробити все від себе можливе. Аби страшна ціна, яку заплатили наші найкращі, не була даремною. Аби ті, хто щодня ризикують життям на позиціях і в наступі, були впевнені, заради чого все це”, – написав Лозинський.

“Попереду важка праця. Попереду повернення в тилову працю ментально насамперед. Вже чотири місяці як триває інша праця. Найбільше чого я хочу зараз — аби наші повернулись живими”, – додав політик.

Читайте також:
“На Таврійському напрямку ЗСУ зіткнулися з найбільшими сучасними мінними полями в історії”: Костенко пояснив несподівану проблему

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна