“Жінка повинна дивитись на чоловіка, як на ідола”: Арестович потрапив у сексистський скандал

Колишній позаштатний радник офісу президента Олексій Арестович на своїх закритих “психологічних семінарах” пропагує сексизм та висловлює насильницькі думки. Через це народні депутатки подають заяву до прокуратури.

Журналістки Яна Брензей та Емма Антонюк на своєму YouTube-каналі “Палає” опублікували відео з вирізками із двох платних семінарів Арестовича, у яких вони взяли участь, передає “Суспільне”.

На семінарі Арестович називає жінок “істотами” та говорить про бажання “задушити” їх. Водночас чоловіків він вважає “богами” та “ідолами”, яких треба возвеличувати. Зокрема, під час семінару Олексій Арестович розставляє чітку ієрархію між жінкою та чоловіком.

“Жінка, як казав мій один знайомий, на чоловіка повинна дивитися, як на ідола. І вимазувати періодично своєю жертовною кров’ю йому губи”, – каже Арестович.

Ексрадник офісу президента, який позиціонує себе як політик, також розповідає, що жінки – “неврівноважені”, а будь-яку суперечку з ними можна вирішити матеріально.

“У момент, коли жінка на вас кричить, дряпає, намагається випити всі соки, зробити вас винним і каже: “Скажи, хоч що-небудь, сволото!”. Що ви повинні робити? Варіантів кілька – відійти подалі, кинути гаманець, сказати “Іди, купи собі все, що хочеш”. Варіант два – обійняти її мовчки. І варіант три – обійняти й тра***ти”, – заявляє він.

Також Олексій Арестович розповідає, що, на його думку, всі чоловіки бажають задушити жінку.

“Хлопці, доки нас дівчата не чують, і ми можемо з вами нормально і відверто поговорити. От скажіть, що хочеться зробити із цими істотами? Придушити! Причому душити, не відпускаючи. Спочатку, звісно, хочеться тра***ти, а коли набридне, чи звикли, чи наїлись, далі хочеться придушити нах**н, щоб її ніколи не було. І після цього не розмикати пальців роки три, доки гарантовано не задушиш. З цим їхнім ниттям, з тривожністю, зі спробами контролювати, каструвати, нікуди не пускати”, – каже Арестович.

Народна депутатка Ірина Геращенко заявила: “Останні заяви Арестовича – це не просто сексизм, а конкретний заклик до насильства. «Жінка – істота, яку хочеться задушити», верзе полковник. В країні, де катастрофічно зростає домашнє насильство,й бракує психологів, аби допомогти людям з ПТСР повернутися до норми. Людина, яку планомірно розкручував марафон, закликає українок душити. І нуль реакції уповноваженого з прав людини і правоохоронців.
З колегами Інною Совсун звертаємося до ГПУ порушити кримінальну справу щодо Арестовича через заклики до насильства та мову ворожнечі”.

У коментарях під відео глядачі були шоковані висловами Арестовича.

“Як на мене, такого роду семінари, курси, книги – це те як чоловіки, такі як Арестович, кігтями чіпляються за ідею тотальної влади й печерного патріархату. Буквально останні конвульсії цього світобачення, жінкам кричать у всі вуха що ти, якщо незалежна і не прислуговуєш чоловіку – то служиш дияволу. Арестович правий, нова фаза життя людства настала, але він на неї не перейшов”, – написала у коментарях Олеся Кошкіна.

Блогерка Жданя розкритикувала слова Арестовича у своєму відео у TikTok, закликавши людей поширювати цю інформацію.

“Дуже шкода, що він так висловлюється тільки на своїх закритих семінарах. І робить це в Україні. Бачите? В Україні можна так казати про величезну частину суспільства, закликати до насилля у сторону жінок і ти не будеш за це покараний. В будь-якій іншій розвиненій державі він би вже відповідав за свої слова”, — написала вона.

“Жінка – це декорація. Жінка – це функція: секс, готування, прибирання. Жінка – це шматок м’яса, який не має права зайвий раз відкрити рота. Слова Арестовича – це відображення реалій ТАКОГО ставлення до жінок. Ми маємо це поширювати, проговорювати, притягати до відповідальності”, – йдеться у дописі в твітері користувачки з ніком “Нитка Аріадни”.

Читайте також:
Жінка зі шваброю, чоловік за ноутбуком: сексистська інфографіка МОЗ спричинила скандал у соцмережах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна