“Слуга народу” Корнієнко пояснив, як влада “тестує модель переходу до президентської держави”

Депутатка Київради від “Європейської солідарності”, колишня народна депутатка Вікторія Пташник повідомила, що під час форуму “Диригенти змін” перший заступник голови Верховної Ради, нардеп від “Слуги народу” Олександр Корнієнко розповів, що в Україні влада “тестує модель переходу до президентської держави”.

“Ми зараз тестуємо модель переходу від парламентсько-президентської держави до президентської, з сильним президентом”, – процитувала Пташник у своєму дописі в фейсбуці 27 вересня слова Корнієнка.

При цьому журналісти звернули увагу на коментар Корнієнка під власним дописом про результати цього форуму. Там перший віцеспікер дає пояснення щодо цитати про “перехід до президентської держави”.

“І де тут, що я планую дати повноваження? І як я взагалі можу один їх дати – я навіть зміни в Конституцію самотужки не можу запропонувати, потрібна допомога 149 колег… Мова йшла про те, що зараз під час воєнного стану це відбувається, адже Президент – це Верховний Головнокомандувач, і під час війни його роль підсилюється”, – написав Корнієнко.

“Пропоную Вам також ознайомитись із повним відео дискусії, щоб зрозуміти контексти, про які йшла мова”, – додав він.

У дописі він зазначив, що на форумі “обговорили тему реформ України. Цього року Уряд запропонував змінити систему оплати праці на держслужбі. Це серйозна дискусія, і бачимо багато питань. Проте є успішні приклади Мінцифри та антикорупційних органів нетипової держслужби, які вже реалізовані. Нам потрібно брати кращі з них та інтегрувати їх в інші системи”.
“Акцентував також на ризиках. Один з них — це криза людських ресурсів. Вже маємо думати над стратегією міграційної політики, і для багатьох це буде незвично. І, звичайно, ризик бюджетних проблем після закінчення війни. Треба буде швидко та інтенсивно трансформувати державний апарат та держслужбу заради більшої мобільності”, – написав перший заступник голови ВР.

Читайте також:
78% українців вважають Зеленського відповідальним за корупцію в уряді та ОВА. Лише 18% не згодні з цим, – опитування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна