Репортаж “Битва за Бучу та Ірпінь” телеканалу Sky News виграв премію “Еммі”: двоє українців у ділі

На 44-й телепремії “Еммі” в галузі новин та документалістики в номінації “Найкраща новинна програма” переміг британський телеканал Sky News зі своїм репортажем “Битва за Бучу та Ірпінь” (The lost souls of Bucha). Його готували за участі двох українських журналістів – Азада Сафарова (продюсер) та Артема Лисака.

Про нагороду повідомляється на сайті премії 27 вересня.

Репортаж “Битва за Бучу та Ірпінь” розпочинається 5 березня 2022 року, коли розпочалися жорстокі бої за міста, коли точилися жорстокі бої за Бучу та Ірпінь під Києвом. Тоді на місці подій працював кореспондент телеканалу Стюарт Рамзі. У Sky News розповіли, що журналіст та його команда потрапили під обстріл дорогою до Бучі. Їхня автівка була пошкоджена кулями, а сам Рамзі отримав поранення.

Разом із колективом медійників переможцем премії став Азад Сафаров – український кінорежисер і журналіст, який у січні 2022 року почав працювати локальним продюсером Sky News.

“Ми виграли Emmy. Британський телеканал Sky News отримав International Emmy Awards за висвітлення подій в Україні. Разом з ними переможцем Emmy став і я”, – написав Сафаров у Facebook.

Сафаров у коментарі “Детектору медіа” розповів, що з поміж 2600 заявок медіа з усього світу організатори премії відібрали лише чотирьох номінантів-фіналістів у категорії “Новини” – британський Sky News, бразильський Globo, Al Jazeera English і TV4 News зі Швеції. А вже з чотирьох номінантів у якості переможця журі обрало команду Sky News, яка працює в Україні і висвітлює російсько-українську війну.

До складу цієї команди входять 12 медійників, зокрема двоє українців: Азад Сафаров і Артем Лисак. Канал Sky News назвав їх так само переможцями International Emmy Awards 2023.

Скріншот з репортажу Sky News

“Ми зі Sky News сьогодні отримали супер круту нагороду International Emmy Award і я дуже пишаюся бути частиною цього. Звісно, головна заслуга цих всіх премій і перемог це тяжка щоденна праця справжніх героїв: військових, волонтерів, медиків і всіх, хто тим, чи іншим шляхом залучений до боротьби”, – прокоментував нагороду Артем Лисак.

“Колись після Перемоги розкажу вам багато про те, через що проходять журналісти і вся команда ЗМІ, щоб розповісти світу правду про злочини росіян в Україні: про обстріли, про поранення, купу бюрократій, поламані машини посеред поля, втрачені нерви, спустошені сили, купу перемовин, купу відмов і купу погоджень, купу нових знайомств і дружб. Дуже важливо тримати увагу всього світу на злочинній війні Росії проти України”, – написав Сафаров.

Азад подякував всім речникам, пресофіцерам, які це розуміють і завжди підтримують журналістів.

“А таких, повірте, багато. Дуже сподіваюсь, що колись будуть міжнародні нагороди і для них”, – зазначив він.

Режисер Азад Сафаров також відомий своєю роботою над фільмом “Будинок зі скалок”, який торік номінували на “Оскар”. Він є співзасновником фонду “Голоси дітей”. У вересні 2021-го року режисер запустив на “Суспільному” проєкт “Голоси Донбасу”, до якого ввійшли 12 історій дітей з окупованої території України.

Довідка

“Еммі” – американська телевізійна нагорода. Телевізійний аналог премії “Оскар”.

Премія “Еммі” в галузі новин та документалістики (News & Documentary Emmy Awards) є частиною нагород “Еммі” за художні та технічні заслуги в американській телевізійній індустрії. Її вручає Національна академія телевізійних мистецтв і наук (NATAS) за досягнення в галузі новинних і документальних програм в Америці.

Читайте також:
Фільм “20 днів у Маріуполі” представлятиме Україну на “Оскарі”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.