До Києва прибув генсек НАТО Єнс Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у четвер, 28 вересня, прибув із неанонсованим візитом до Києва, де зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Reuters.

“Для мене велика честь повернутися до Києва, столиці великої нації України. І сьогодні це місто, яке займає особливе місце в серцях вільного світу. Коли я востаннє був тут у квітні, ми обговорювали нашу підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі та вашу підготовку до контрнаступу. Сьогодні ваші сили рухаються вперед”, — сказав Столтенберг на пресконференції за підсумками зустрічі з президентом Зеленським. Його цитує “Суспільне”.

Генсек зазначив, що на фронті йдуть важкі бої, але українські воїни “поступово повертають позиції” у своєму контрнаступі проти російських військ.

“Тим часом, Росія відіграє все меншу роль на світовій арені, відрізана від міжнародних ринків, не бере участі в міжнародних самітах і зменшує прагнення отримати зброю від таких режимів, як Іран і Північна Корея”, – наголосив Столтенберг.

Пресслужба президента України поширила коментар Зеленського: “Наша країна вже захищає спільний простір свободи, що об’єднує всіх членів НАТО. І перемога України в цій злочинній війні, яку розв’язала Росія, гарантовано забезпечить довгострокову безпеку не лише для нашої держави, а й для всього континенту”.

28 вересня, окрім Єнса Столтенберга, до Києва з візитом також прибули міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню та новий міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Читайте також:
НАТО має готуватися до довгої війни в Україні, а Німеччина — збільшити витрати на оборону, — Столтенберг

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна