Після Конгресу й Пентагону Зеленський приїхав на зустріч із Байденом у Білий дім

Президент Володимир Зеленський у Білому домі проводить зустріч і переговори з президентом США Джо Байденом.

Зустріч лідерів відбувається на запрошення глави Білого дому, передає “Укрінформ“.

Джо Байден разом із першою леді Джилл Байден зустріли Володимира Зеленського і його дружину Олену Зеленську біля південного входу до комплексу Білого дому.

За планом, оприлюдненим напередодні Білим домом, лідери держав поспілкуються в Овальному кабінеті, після чого передбачені переговори сторін у розширеному форматі.

Очікується, що президенти виступлять із заявами за результатами спілкування в Східній кімнаті Білого дому.

Перед цим президент України Володимир Зеленський прибув із візитом із Нью-Йорка до Вашингтона, де провів зустрічі з представниками Конгресу США, лідерами обох партій, іншими представниками американської влади.

Зокрема Зеленський провів зустріч із міністром оборони США Ллойдом Остіном.

У присутності президента України відбулося підписання меморандумів про співпрацю та розвиток спільних проектів між Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України, Глобальним оборонно-промисловим альянсом, Оборонно-промисловою коаліцією Аризони та Аерокосмічною та оборонною асоціацією Юти.

Зеленський узяв участь у церемонії повернення культурних цінностей, викрадених російськими загарбниками з тимчасово окупованих територій України. Крім того, Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська відвідали у Вашингтоні Національний меморіал на честь загиблих під час терористичного акту 11 вересня 2001 року.

Перед тим у Нью-Йорку Зеленський узяв участь у врученні премії Atlantic Council Global Citizen Awards, якою відзначають видатних людей, котрі роблять внесок у покращення світу.

“Цю нагороду я присвячую всім українцям та українкам в уніформі. Я присвячую цю нагороду всім нашим дітям, яких убили російські терористи, – ми ніколи не забудемо цього. Я присвячую цю нагороду всім батькам, матерям, які зростили таких відважних українських солдатів, а також усім учителям, усім лікарям, які не покинули Україну з початком повномасштабної війни”, – сказав президент України.

Читайте також:
Новий пакет допомоги США Україні не міститиме ракет ATACMS, – Reuters

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна