Словаччина каже, що Україна пообіцяла не скаржитись на неї у СОТ

У Міністерстві сільського господарства та розвитку сільських територій Словаччини заявили, що завдяки прогресу у зернових переговорах між Києвом та Братиславою Україна пообіцяла не скаржитись на Словаччину у СОТ та не забороняти імпорт словацьких продуктів.

Про це словацькому агентству TASR заявила представниця департаменту комунікацій міністерства Крістіна Юрічкова, передає в четвер, 21 вересня, “Європейська правда”.

“Міністр сільського господарства та розвитку сільських територій Словацької Республіки Йозеф Біреш оцінив онлайн-зустріч з українським міністром у середу як конструктивну, оскільки вони домовилися про створення системи торгівлі зерном на основі видачі та контролю ліцензій”, – сказала Юрічкова.

За її словами, поки ця система не буде запущена і протестована на повну функціональність, заборона на імпорт чотирьох товарів з України, яку уряд Словаччини затвердив з 16 вересня до кінця 2023 року, залишається в силі.

За словами Юрікової, аграрний міністр Біреш попросив свого українського колегу припинити всі дії, пов’язані з процедурою проти Словаччини у СОТ, про яку оголосила Україна, а також відкликати заяви про зупинку імпорту агропродукції зі Словаччини в Україну.

“Міністр Сольський пообіцяв припинити ці кроки з 20 вересня”, – додала вона.

Після зустрічі 20 вересня стало відомо, що Словаччина вже вивчає запропонований Україною план щодо експорту сільськогосподарської продукції і вважає його потенційно прийнятним.

Читайте також:
Словаччина передала Україні на озброєння дві гаубиці Zuzana 2

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна