Словаччина передала Україні на озброєння дві гаубиці Zuzana 2

Україна отримала перші дві самохідні артилерійські установки Zuzana 2, виробництво яких спільно фінансують Данія, Норвегія та Німеччина.

Про це у вівторок, 1 серпня, повідомив прем’єр-міністр Словаччини Людовіт Одор, передає словацький новинний сайт Dennik N.

Про це Одор сказав на церемонії передання озброєння в словацькому місті Дубниця-над-Вагом. На передачі гаубиць у Дубниці був присутній посол України Мирослав Кастран.

Як повідомляється, загалом планують передати 16 гаубиць, загальна вартість проєкту перевищує EUR90 млн. Найближчими місяцями “Конструкта-Дефенс” передасть ще 14 гаубиць, остання з яких має прибути в Україну наступного року. “Проєкт вартістю понад EUR90 мільйонів фінансують Норвегія, Данія та Німеччина”, – пише Dennik N.

“Це доказ того, що ситуація змінюється, і Росія не досягає успіху у своїх амбіціях втомити нас, залякати і шантажувати, наприклад, ядерними погрозами. Дякую урядам Словаччини, Норвегії, Данії та Німеччини. Цей проєкт є прикладом успішної співпраці та основою нової співпраці у військово-технічній сфері між Словаччиною та Україною”, – сказав Кастран, наголосивши, що наразі дуже важлива швидкість постачання систем озброєння.

За словами Одора, якість гаубиць Zuzana 2 також є доказом того, що Словаччина може виробляти сучасну техніку, яка відповідає найсуворішим міжнародним вимогам. “Конструкта-Дефенс” уже веде переговори з українською збройовою компанією про подальшу співпрацю, результатом якої має стати прототип нової гаубиці.

Читайте також:
Словаччина передала Україні ще одну САУ Zuzana-2

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна