У Шуфрича хочуть забрати посаду у Верховній Раді, навіть якщо не захоче йти

Народного депутата Нестора Шуфрича, якого 15 вересня арештували без права внесення застави, знімуть з посади голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова. Це станеться навіть, якщо він не напише заяву про складення повноважень.

Про це заявив заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив у коментарі Укрінформу.

“У нас є кілька проєктів постанов (щодо відкликання Шуфрича з посади голови комітету ВР з питань свободи слова – ред.). Треба визначити, яка з них більше відповідає регламенту. Якщо не відповідає жодна, створити нову. Звичайно, було би ідеально, щоб він сам написав заяву на складання повноважень, бо він технічно найближчі 60 днів, напевно, не зможе бути якісним головою комітету… Якщо він це не зробить, ми знайдемо механізми, як це зробити в залі”, – наголосив Корнієнко.

Передісторія

Уранці в п’ятницю, 15 вересня, Служба безпеки України прийшла з обшуками до народного депутата Нестора Шуфрича, обраного від забороненої нині проросійської партії “ОПЗЖ”.
У нього знайшли радянську символіку, георгіївські стрічки, нагороди та кітелі збройних сил РФ і СРСР. Також СБУ виявила документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей, датований 2014 роком, за підписом Віктора Медведчука та самого Шуфрича.

Згодом правоохоронці оголосили Шуфричу про підозру в державній зраді. За даними розслідування, нардеп від “ОПЗЖ” тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, завдання якого – координація російської агентури в Україні.

Ввечері 15 вересня Печерський районний суд Києва суд обрав Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права внесення застави.

Читайте також:
СБУ офіційно підтвердила: у Шуфрича та його оточення – 45 обшуків, є підозра в державній зраді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна