СБУ офіційно підтвердила: у Шуфрича та його оточення – 45 обшуків, є підозра в державній зраді

Служба безпеки України офіційно відрапортувала, що спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом Генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича.

Пресреліз відомство опублікувало пообіді в п’ятницю, 15 вересня.

Так, за матеріалами СБУ Шуфричу повідомлено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада.

Як свідчать матеріали розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, завдання якого – координація російської агентури в Україні.

Відомо, що Сівкович втік до москви у 2014 році і створив «кротоферму» для підривної діяльності проти нашої держави. Саме він курував колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді і якого затримував особисто Голова Служби безпеки Василь Малюк.

“Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи Кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни – нібито «один народ». Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві”, – йдеться в повідомленні.

Наразі за місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків.

Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає до 15 років тюрми. Заходи проводяться за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, що зранку 15 вересня СБУ прийшла з обшуками до Нестора Шуфрича. Під час обшуків у нього вдома у селі Козин на Київщині знайшли цілу низку медалей, колекцію кітелів і десяток радянських нагород.

Читайте також:
У Шуфрича під час обшуків знайшли документ зі схемою “автономії” для Донеччини та Луганщини

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна