Росіяни передислокували три великі десантні кораблі з Чорного моря, — речник ВМС

Після пошкодження десантного корабля “Мінськ” у Севастополі Росія вирішила передислокувати три великі десантні кораблі з Чорного моря. Їх переправили в Азовське море.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, інформує “Українська правда”.

“Процеси, які стосуються звільнення нашої території, триватимуть і надалі. До речі, показовим є той факт, що сьогодні російські окупанти чомусь передислокували три великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське”, — розповів Плетенчук.

Окрім цього, він також підтвердив, що корабель “Мінськ” відновленню не підлягає через особливості ураження й вік.

За його словами, десантний корабель був учасником так званого “сирійського експресу”, тобто постачав озброєння та особовий склад, вирішував логістичні проблеми для сирійського угрупування РФ.

Контекст

У ніч на 13 вересня Міноборони Росії заявило, що внаслідок атаки ракетами та безпілотними катерами впошкоджено 2 російські кораблі, які перебували на ремонті на заводі в тимчасово окупованому Севастополі.

Повідомлялося про щонайменше 7 вибухів у Севастополі. Над містом відразу здійнявся густий дим.

Російське міноборони стверджувало, що нібито ЗСУ завдали удару десятьма крилатими ракетами по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у місті Севастополь і трьома безекіпажними катерами по загону кораблів Чорноморського флоту на переході морем.

Згодом стало відомо, що в результаті атаки пошкоджено дизель-електричний підводний човен “Ростов-на-Дону” та великий десантний корабель “Мінськ”.

Згодом у мережі з’явилося фотопідтвердження враження російського десантного корабля “Мінськ”.

У Головному управлінні розвідки МО України підтвердили, що з великою ймовірністю відновленню російські кораблі, які було пошкоджено внаслідок атаки ракетами та безпілотними катерами вночі 13 вересня у Севастополі, не підлягають.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.