З’явилося фото згорілого в Севастополі російського корабля: експерти стверджують, що відновленню не підлягає

У мережі з’явилося фото російського десантного корабля “Мінськ”, який згорів у Севастополі вночі 13 вересня внаслідок ракетного удару.

Фото виклав телеграм-канал “Крымский ветер”.

Як повідомила міжнародна моніторингова група Oryx, яка досліджує воєнні втрати за відкритими джерелами (зображеннями) в інтернеті, корабель знищений, а не пошкоджений.

“Візуальне підтвердження тепер вказує на те, що десантний корабель “Мінськ” класу “Ропуха”  було знищено, а не просто пошкоджено”, — йдеться в повідомленні експертів у соцмережі X (колишній Twitter).

Супутникове фото десантного корабля “Мінськ” і підводного човна “Ростов-на-Дону” в доку після ураження (і порівняння з видом напередодні). Фото з телеграм-каналу @war_monitor

Як зазначає “Мілітарний”, судячи з фото, корабель зазнав серйозних ушкоджень внаслідок удару та масштабної пожежі. Він отримав серйозну пробоїну в лівий борт в районі надбудови, що може означати влучання крилатої ракети під кутом прямо в машинне відділення.

Беручи до уваги характер та ступінь ушкоджень, а також складність ремонту виготовлених у Польщі суден, до яких відносяться кораблі проєкту 775, можна сказати, що корабель не підлягає відновленню.

Контекст

Міністерство оборони Росії заявило, що внаслідок атаки ракетами та безпілотними катерами вночі 13 вересня пошкоджено 2 російські кораблі, які перебували на ремонті на заводі в тимчасово окупованому Севастополі.

Про це вороже відомство написало у Telegram.

Повідомляється, що у Севастополі пролунали щонайменше 7 вибухів. Над містом відразу здійнявся густий дим.

Російське міноборони стверджує, що нібито ЗСУ завдали удару десятьма крилатими ракетами по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у місті Севастополь і трьома безекіпажними катерами по загону кораблів Чорноморського флоту на переході морем.

Вороже відомство заявляє, що засобами протиповітряної оборони нібито збито 7 крилатих ракет, а  патрульний корабель “Василь Биков” нібито знищив усі безекіпажні катери.

Гауляйтер Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що унаслідок атаки, за попередньою інформацією, постраждало 24 особи,  четверо з них у стані середнього ступеня тяжкості.

Фото: Михайло Развожаєв/Telegram

Згодом Telegram-канал “Shot” заявив, що внаслідок нічної атаки на Севастополь загинуло двоє людей. Ще 26 осіб отримало поранення. Як зазначив російський паблік, усі загиблі та постраждалі – співробітники Севастопольського морського заводу  ім. С.Орджонікідзе.

За даними “SHOT”, у результаті атаки пошкоджено дизель-електричний підводний човен “Ростов-на-Дону” та великий десантний корабель “Мінськ” – вони загорілися. Обидва судна перебували на ремонті у сухому доці.

Читайте також:
Зранку в Красноперекопському районі Криму пролунав вибух – здійнявся стовп чорного диму. Росіяни піднімали військову авіацію. ВІДЕО

Україна повернула контроль над “вишками Бойка” біля Криму, окупованими у 2015 році, — ГУР. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна